Tavaszi tekercsek
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 db fagyasztott tavaszi tekercs lap
- 2.5 dkg üvegtészta
- 5 db gomba
- 3 zsenge sárgarépa
- 3 újhagyma
- 1 csokor snidling
- 15 dkg főtt, tisztított garnéla
- 2 evőkanál olaj + 1 liter olaj a sütéshez
- 15 dkg darált sertéshús
- 2 evőkanál szójaszósz
- só
Elkészítés
Míg a tésztalapokat konyhakendővel letakarva olvasztjuk, először az üvegtésztát, majd a gombát meghámozzuk, felaprítjuk. Meghámozzuk a répát, víz alatt megmossuk, konyhakendővel áttöröljük, majd az újhagymával együtt vékonyan felcsíkozzuk. A snidlinget 1 cm darabokra felvágjuk. A garnélát és a gombát kis darabokra aprítjuk. Egy edényben felforrosítunk olajat, majd megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a répát, a gombát, a garnélát és az üvegtésztát, pár percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a snidlinget. Kiterítjük a tésztalapokat, majd a közepére teszünk a töltelékből, majd az egyik oldalát felhajtjuk úgy, hogy félig fedje a tölteléket, majd oldalt behajtjuk. Végül a másik felét is felhajtjuk. Az olajat alaposan felforrósítjuk, majd 3-4 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.