Tavaszi tekercsek

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 db fagyasztott tavaszi tekercs lap
  • 2.5 dkg üvegtészta
  • 5 db gomba
  • 3 zsenge sárgarépa
  • 3 újhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 15 dkg főtt, tisztított garnéla
  • 2 evőkanál olaj + 1 liter olaj a sütéshez
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés

Míg a tésztalapokat konyhakendővel letakarva olvasztjuk, először az üvegtésztát, majd a gombát meghámozzuk, felaprítjuk. Meghámozzuk a répát, víz alatt megmossuk, konyhakendővel áttöröljük, majd az újhagymával együtt vékonyan felcsíkozzuk. A snidlinget 1 cm darabokra felvágjuk. A garnélát és a gombát kis darabokra aprítjuk. Egy edényben felforrosítunk olajat, majd megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a répát, a gombát, a garnélát és az üvegtésztát, pár percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a snidlinget. Kiterítjük a tésztalapokat, majd a közepére teszünk a töltelékből, majd az egyik oldalát felhajtjuk úgy, hogy félig fedje a tölteléket, majd oldalt behajtjuk. Végül a másik felét is felhajtjuk. Az olajat alaposan felforrósítjuk, majd 3-4 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.